2012. október 28., vasárnap

Sztárok A-Z-ig * F, mint Fergie*

Sztárok A-Z-ig, F, mint Fergie !

Fergie a Black Eyed Peas banda énekese, kinek szólóalbumai is közel olyan sikeresek voltak.KARRIER:

Stacy Ann Ferguson, ismertebb nevén Fergie 1975. március 27-én született a California-iHaciendaHeights-ban.  Tehetsége már gyerekként megmutatkozott. Fergie-nek egy testvére van, Dana Ferguson. A Ferguson család mindkét lánya vallásos nevelést kapott valamint Fergie amellett, hogy kitűnő eredményei voltak betűző versenyeket nyert és szurkolólány is volt. Az iskola mellett több műsorban is szerepelt és szinkronhang is volt. Leghíresebb filmszerepét a 2009-es ’Nine’ azaz ’Kilenc’ című filmben kapta meg Saraghina-ként. A filmben elénekelte a ’Be Italiano’ című dalt. Fergie 1991-től 2001-ig tagja volt a Wild Orchid nevű lánybandának, amely nem igazán hozta meg neki a sikert. 
2003-ban azonban a The Black Eyed Peas felkérte őt, hogy szerepeljen ’ShutUp’ című dalukban, amely annyira sikeres lett, hogy azonnal szerződtették Ferg-öt, hogy csatlakozzon a bandához. Még ebben az évben megjelent az első album amin már Fergie is szerepelt, az Elephunk amely nagy sikert hozott. Két évvel később a BEP új albummal jelentkezett aminek ’Monkey Business’ volt a címe. A legsikeresebb kislemez a ’PumpIt’ volt amely a ’Taxi 3’ betétdala is volt. E lemezt követően, a turné befejezése után megkezdődött az együttes pihenője. 2006-ban azonban Fergie nem állt le, kiadta első szólóalbumát a ’The Dutchess’-t ami hatalmas siker lett. A legnagyobb sláger a ’Big Girls Don’t Cry’ című gitáros pop dal lett. 


2009-ben visszatért a The Black Eyed Peas is ’The E.N.D.’ című albumukkal ami eddigi legismertebb lemezük lett. A cím láttán sokat arra tippeltek,hogy feloszlik az együttes azonban kiderült,hogy a cím a ’The Energy Never Die’ azaz ’Az energia sosem hal meg’ rövidítése. A leghíresebb kislemez az ’I Gotta Feeling’ lett amely 26 hétig vezette a Billboard listáit amely azóta is rekord. Az új albumra nem kellett sokat várni, 2010-ben megjelent ’The Beginning’ című albumuk amelyről a legsikeresebb kislemez az első dal a ’The Time (Dirty Bit)’ című volt amely a Dirty Dancing című film egyik dalának feldolgozása.  A 2011-es Super Bowl félidei fellépői is ők voltak. A ’The Beginning Tour’ után a banda ismét bejelentette,hogy szünetet tartanak. Ennek fő oka az volt,hogy Fergie és a féjre, a színész Josh Duhamel gyereket szerettek volna de, végül meggondolták magukat. 2012 nyarán a banda frontembere, will.i.am bejelentette,hogy a BEP 2013-ban elkezdi rögzíteni új albumát, valamit Fergie is megerősítette, hogy új szólóalbumot a következő évben. Fergie a szépészeti iparban is nagy szerepet tölt be. 2010-ben jelent meg első ’Outspoken’ nevű parfümje az AVON-nál, ezt követte a 2011-es ’Outspoken Intense’ valamint a 2012 nyarán kiadott ’VIVA’. Valamint Fergie-nek saját ruha és cipőmárkája is van.

MAGÁNÉLET:

Fergie régebben drogfüggő volt. Már annyira reménytelen volt,hogy az orvosok is lemondtak róla, de  Fergie-nek sikerült meggyógyulnia. Ő maga így nyilatkozott erről:

’Képzeld el magad, hol leszel öt év múlva, aztán kezdj el menetelni a célod felé. Ne hagyd, hogy bárki, vagy bármi eltérítsen! Hidd el, hogy bármire képes vagy, és akkor sikerülni is fog. Minden pozitív tettednek meglesz az eredménye!’

Fergie és férje, Josh Duhamel 2004ben találkoztak, mikor a The Balck Eyed Peas vendégszerepet kapott a 'Las Vegas' című sorozat egyik epizódjában. A pér 2009 januárjában házasodott össze Brentwood-ban és azóta is boldog párkapcsolatban élnek. Ferg nagyon elnéző természetű hiszen fél évvel az esküvő után kiderült, hogy férje megcsalta őt egy szimpatikus sztriptíztáncosnővel, de egy nyaralással sikerült kiengesztelnie az énekesnőt.

A cikkért köszönet : Ódor Annának!!! :) <3

Ha szereted az énekesnőt, kattints a Fergie Hungary -re és lájkold az oldalt.! :)


*Köztudott, hogy imádok táncolni, ezért a Wii-nkhez is elég sok táncos játék van, többek között a Just Dance is, melyből külön Black Eyed Peas-es kiadás is van! Imádom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése